Наслов:

УШТЕ ЕДЕН ЧЕКОР НАПРЕД


Издадено на: 19.03.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10112 | Страна: 11

Програма:
Суита од Томислав Зографски, Соната во B-dur К 378 од Волфганг Амадеус Моцарт, Рондо во B-dur од Волфганг Амадеус Моцарт/ Крајслер, Соната во A-dur оп. 100 и Два унгарски танци бр. 17 и 2 од Јоханес Брамс
Учесници:
Ратка Димитрова - виолина; Весна Петрушевска - пијано

Клучни зборови:
1975 Весна Петрушевска Волфганг Амадеус Моцарт Два унгарски танци бр. 17 и 2 Јоханес Брамс Крајслер Ратка Димитрова Рондо во B-dur Соната во A-dur оп. 100 Соната во B-dur К 378 Сотир Голабовски Суита Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат