Наслов:

ПОЛЕТНО И СО ШАРМ


Издадено на: 13.03.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10106 | Страна: 11

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
солисти: Владимир Ружѓак, Небојша Маричиќ, Васка Биџова-Гајдова, Благоја Николовски, Георги Божиков

Клучни зборови:
1975 Благоја Николовски Васка Биџова Гајдова Владимир Ружѓак Георги Божиков Јелица Тодорчевска Небојша Маричиќ Севилскиот берберин Џоакино Росини

Оригинален извадок: