Наслов:

КУРИОЗИТЕТ ВО НАШИОТ МУЗИЧКИ ЖИВОТ


Издадено на: 01.03.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10094 | Страна: 9

Програма:
Три ноктурна од П. Рамовш, ¾ од М. Логар, Мистерија за контрабас и три метрономи од К. Македонски, Инканто а дуе од С. Атанацковиќ, Три стихови од Нада Шербан од Р. Камбасковиќ, Две минијатури од М. Кузмановиќ, Инвенција од Штухец, Гротеск
Учесници:
Радмила Смиљаниќ - сопран; Љупчо Самарџиски - контрабас; Нада Кецман Богосављевиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
1975 ¾ Адаџо Гротеска Две минијатури Инвенција Инканто а дуе К. Македонски Липовшек Љупчо Самарџиски М. Кузмановиќ М. Логар Мала свита Мистерија за контрабас и три метрономи Н. Херцигоња Нада Кецман Богосављевиќ П. Рамовш Р. Камбасковиќ Радмила Смиљаниќ С. Атанацковиќ С. Голабовски. Сотир Голабовски Три ноктурна Три стихови од Нада Шербан Штухец

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат