Наслов:

УБАВО НИВО НА ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ


Издадено на: 28.02.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10093 | Страна: 11

Програма:
Соната во B-dur од Дитрих Букстехуде, Трио во C-dur бр. 12 од Јозеф Хајдн, Трио во B-dur оп. 18 од Лудвиг ван Бетовен, Елегично трио од Сергеј Рахмањинов
Учесници:
„Академско трио“, Србија

Клучни зборови:
1975 Академско трио Александар Коларевиќ Дитрих Букстехуде Елегично трио Јозеф Хајдн Лудвиг ван Бетовен Реља Четковиќ Сергеј Рахмањинов Соната во B-dur Сотир Голабовски Трио во B-dur оп. 18 Трио во C-dur бр. 12 Урош Пешиќ

Оригинален извадок: