Наслов:

ВИСОКО КУЛТИВИРАН ЗВУК


Издадено на: 23.01.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10057 | Страна: 10

Програма:
Соната бр. 4 во G-dur КВ 301 од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната бр. 3 во G-dur оп. 30 од Лудвиг ван Бетовен, Соната бр. 2 во A-dur оп. 100 од Јоханес Брамс и Соната од Леош Јаначек.
Учесници:
Вацлав Худочек - виолина, Чешка; Станислав Богунија - пијано, Чешка

Клучни зборови:
1975 Вацлав Худочек Волфганг Амадеус Моцарт Јоханес Брамс Леош Јаначек. Лудвиг ван Бетовен Соната бр. 2 во A-dur оп. 100 Соната бр. 3 во G-dur оп. 30 Соната бр. 4 во G-dur КВ 301 Сотир Голабовски Станислав Богунија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат