Наслов:

ДОСЛЕДНИ НА СМЕТАНОВОТО КРЕДО


Издадено на: 21.01.1975
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10055 | Страна: 9

Програма:
Гудачки квартет бр. 1 од Џузепе Тартини, Гудачки квартет во Es-dur од Франц Шуберт и Гудачки квартет „Од мојот живот“ од Беджих Сметана
Учесници:
Загрепски гудачки квартет, Хрватска

Клучни зборови:
1975 Анте Живковиќ Беджих Сметана Гудачки квартет бр. 1 Гудачки квартет во Es-dur Ѓузепе Тартини Едо Печариќ Загрепски гудачки квартет Иван Кузмиќ Јелица Тодорчевска Јосип Славенски Јосип Стојановиќ Од мојот живот Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат