Наслов:

ПО НЕИСПИШАНИТЕ МАРГИНИ НА ПАРТИТУРАТА


Издадено на: 12.01.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10046 | Страна: 12

Програма:
Концерт за пијано бр. 5 и Симфонија бр. 3 „Ероика“ од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ловро Матачиќ; Дубравка Томшиќ - пијано

Клучни зборови:
1975 Димитрије Бужаровски Дубравка Томшиќ Ероика Концерт за пијано бр. 5 Ловро Матачиќ Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Симфонија бр. 3

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат