Наслов:

ОТСУТНА ПРОФЕСИОНАЛНОСТ


Објавено на: 02.11.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9980 | Страна: 9

Програма:
„Моето последно утро“ од Л. Керубини, „Секогаш тивко“ и „За вечната љубов“ од Јоханес Брамс, „Фрлен цвет“ од Габриел Форе, „Мандолини“ од Клод Дебиси, „Тага“ и „Игра“ од Мануел де Фаља, „Смртта на Гоце“ од Трајко Прокопиев, „Не, никој не знае“ и „На бел“ од Петар Илич Чајковски и циклусот соло песни „Волшебни приспивни песни“ од Бенџамин Бритн.
Учесници:
Јулијана Анастасијевиќ - мецосопран, Србија; Нада Кецман-Богосављевиќ - пијано
Забелешка:
1974, Јелица Тодорчевска, Јулијана Анастасијевиќ, Нада Кецман-Богосављевиќ, Моето последно утро, Керубини, Секогаш тивко, За вечната љубов, Јоханес Брамс, Фрлен цвет, Габриел Форе, Мандолини, Клод Дебиси, Тага, Игра, Мануел де Фаља, Смртта на Гоце, Трајко Прокопиев, Не, никој не знае, На бел, Петар Илич Чајковски, соло песни, Волшебни приспивни песни, Бенџамин Бритн


Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат