Наслов:

ПОЛЕТНО И СО МЕРКА


Издадено на: 14.05.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9807 | Страна: 8

Програма:
Опера „Фауст“ од Шарл Гуно
Учесници:
солисти од Белградската опера: Мирослав Чангаловиќ, Гурѓевка Чакаревиќ, Олгица Ѓокиќ, Никола Митиќ; диригент: Борислав Пашкан, Србија; останати солисти: Јордан Тодоровски, Фанка Икономова, Станко Липша
Забелешка:
1974, Јелица Тодорчевска, Фауст, Шарл Гуно, Мирослав Чангаловиќ, Гурѓевка Чакаревиќ, Олгица Ѓокиќ, Никола Митиќ, Борислав Пашкан, Јордан Тодоровски, Фанка Икономова, Станко Липша, Ѓоко Николовски


Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат