Наслов:

УБАВ ПОЧЕТОК


Објавено на: 10.05.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9803
Програма:
Прелудиум и фуга во D-dur од Јохан Себастијан Бах (транскрипција од Ф. Бузони), Соната оп. 57 во f-moll „Апасионата“ од Лудвиг ван Бетовен, Скерцо оп. 20 во h-moll од Фредерик Шопен, Соната во A-dur оп. 120 од Франц Шуберт
Учесници:
Павлина Среброва-Илиевска - пијано
Забелешка:
1974, Сотир Голабовски, Павлина Среброва-Илиевска, Прелудиум и фуга во D-dur, Јохан Себастијан Бах, Ф. Бузони, Соната оп. 57 во f-moll, Апасионата, Лудвиг ван Бетовен, Скерцо оп. 20 во h-moll, Фредерик Шопен, Соната во A-dur оп. 120, Франц Шуберт


Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат