Наслов:

ДОБРИ ВЕТУВАЊА НА МЛАДИТЕ БАЛЕРИНИ


Издадено на: 30.12.1973
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Нова Македонија
Број: 9676 | Страна: 11

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
солисти: Елица Поповска-Шаревска, Марин Црвенов, Јагода Сланева, Тони Баталаков, Лиле Баталакова, Тони Шулевски, Снежана Спасовска, Виолета Бајрами, Лиле Илиева, Марика Цветковска; диригент: Перо Петровски
Забелешка:
КОН ДВЕТЕ ПРЕТСТАВИ НА БАЛЕТОТ „ЖИЗЕЛ“ ОД АДОЛФ АДАМ НА СЦЕНАТА НА МНТ ВО СКОПЈЕ

Клучни зборови:
1973 Адолф Адам Виолета Бајрами Елица Поповска-Шаревска Жизел Јагода Сланева Лиле Баталакова Лиле Илиева Љубомир Бранѓолица Марика Цветковска Марин Црвенов Перо Петровски Снежана Спасовска Тони Баталаков Тони Шулевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат