Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА ЕДЕН ГОЛЕМ УМЕТНИК


Издадено на: 29.12.1973
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9675 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолончело и оркестар во D-dur од Јозеф Хајдн, Суита за гудачи од Михајло Николовски, Мала православна литургија од Тврдовски, Полифонија за две групи гудачи од Натансон
Учесници:
Хор и камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Андре Навара - виолончело
Забелешка:
ЗА КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ НА РТС. СОЛИСТ: А. НАВАРА, ДИРИГЕНТ О. ПИПЕК

Клучни зборови:
1973 Андре Навара Јозеф Хајдн Концерт за виолончело и оркестар во D-dur Мала православна литургија Михајло Николовски Натансон Олдржих Пипек Полифонија за две групи гудачи Ристо Аврамовски Суита за гудачи Тврдовски Хор и камерен ансамбл на РТС

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат