Наслов:

ОПЕРСКА КУЌА СО НЕСЕКОЈДНЕВНИ РЕКОРДИ


Издадено на: 19.12.1973
Автор: Ѓорѓе Шаулев
Периодика: Нова Македонија
Број: 9666 | Страна: 9

Програма:
Опера „Илинден“ од Кирил Македонски
Учесници:
Скопска опера; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1973 Александар Лековски Ѓорѓе Шаулев Илинден Кирил Македонски Скопска опера

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат