Наслов:

ПОБУДЕНИ ИНТЕРЕСИРАЊА


Издадено на: 21.11.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9640 | Страна: 9

Програма:
„Варијации“ од Ристо Аврамовски, Симфонија бр. 7 од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за пијано во Es-dur од Франц Лист
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Томислав Шопов; Валериј Стефановски - пијано

Клучни зборови:
1973 Валериј Стефановски Варијации Владо Чучков Концерт за пијано во Es-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Ристо Аврамовски Симфонија бр. 7 Томислав Шопов Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат