Наслов:

РАЗНОВИДНИ ОСТВАРУВАЊА


Издадено на: 02.11.1973
Автор: Димитрија Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3235 | Страна: 10

Програма:
Концерт на кларинет и гудачи во B-dur од Стамиц, Концерт за пијано и оркестар во A-dur од Бах, Концерт за две виолини и гудачи од Диселдорф, Предигра за балетот „Орфеј и Евридика“ од Холан и Суита оп. 5 бр. 8 од Корели.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТВ Скопје; диригент: Олдржих Пипек; Миленко Стефановиќ - кларинет; Љупка Хаџигеоргиева-Корољова - пијано; виолинско дуо Гаврилска-Братоев.

Клучни зборови:
1973 Бах Виолинско дуо Гаврилска-Братоев Димитрије Бужаровски Диселдорф Камерен ансамбл на РТВ Скопје Концерт за две виолини и гудачи Концерт за пијано и оркестар во A-dur Концерт на кларинет и гудачи во B-dur Корели Љупка Хаџигеоргиева-Корољова Миленко Стефановиќ Олдржих Пипек Предигра Орфеј и Евридика Стамиц Суита оп. 5 бр. 8 Холан

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат