Наслов:

НАСТАП НА СЛОВАЧКИТЕ МАДРИГАЛИСТИ


Издадено на: 26.10.1973
Автор: Димитрија Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3229 | Страна: 11

Програма:
Дела од Палестрина, Гастолди, Веноза, Ласо, Хаслер, Фридеричи, Монтеверди, Цимер, Сухоњ, Оченаш и Салва.
Учесници:
Вокален состав „Словачки мадригалисти“; диригент: Ладислав Холасек

Клучни зборови:
1973 Веноза Гастолди Димитрије Бужаровски Ладислав Холасек Ласо Монтеверди Оченаш Палестрина Салва Словачки мадригалисти Сухоњ Фридеричи Хаслер Цимер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат