Наслов:

ВРЕДНОСТИ СО МОЖНИ ДАЛЕКУСЕЖНИ ПОСЛЕДИЦИ


Објавено на: 23.10.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9611 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано во b-moll од Петар Илич Чајковски, Симфонија бр. 5 од Дмитри Шостакович, Концертна предигра од Василие Мокрањац
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Владимир Крпан - пијано

Клучни зборови:
1973 Концерт за пијано во b-moll Концертна предигра Владо Чучков Василие Мокрањац Петар Илич Чајковски Ангел Шурев Симфонија бр. 5 Македонска филхармонија Владимир Крпан Дмитри Шостакович

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат