Наслов:

БЕЗ ОСОБЕНИ ПРЕТЕНЗИИ И ДОСТРЕЛИ


Издадено на: 20.10.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9608 | Страна: 8

Програма:
Дела од Франц Шуберт, Роберт Шуман, Тодор Скаловски (Залез), Трајко Прокопиев (Смртта на Гоце), Светомир Настасијевиќ, Џузепе Верди и Умберто Џордано.
Учесници:
Јован Глигориевиќ - баритон

Клучни зборови:
1973 Владо Чучков Залез Јован Глигориевиќ Роберт Шуман Светомир Настасијевиќ Смртта на Гоце Тодор Скаловски Трајко Прокопиев Умберто Џордано Франц Шуберт Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат