Наслов:

КОРЕКТНОСТ, НО И СТАРИ БОЛКИ


Издадено на: 14.10.1973
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9602 | Страна: 12

Програма:
„Стабат матер“ од Џовани Батиста Перголези, „Далеку патува“ (од циклусот „По патиштата“) од Властимир Николовски, „Залез“ од Тодор Скаловски, Концерт во d-moll од Јохан Себастијан Бах
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Ана Липша-Тофовиќ - алт, Љупка Хаџигеоргиева-Кораљеф - пијано

Клучни зборови:
1973 Ана Липша Тофовиќ Властимир Николовски Далеку патува Залез Јохан Себастијан Бах Концерт во d-moll Љупка Хаџигеоргиева-Кораљеф Македонска филхармонија Перо Петровски По патиштата Ристо Аврамовски Стабат матер Тодор Скаловски Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат