Наслов:

ПОЧЕТОК НА ОПЕРСКАТА СЕЗОНА


Издадено на: 05.10.1973
Автор: Димитрија Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3211 | Страна: 10

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти: Павлина Апостолова, Илија Црвенов, Драган Шојлев, Георги Божиков, Благоја Николовски; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1973 Александар Лековски Благоја Николовски Боеми Георги Божиков Димитрије Бужаровски Драган Шојлев Илија Црвенов Павлина Апостолова Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат