Наслов:

РЕПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ПОТВРДЕНИ КВАЛИТЕТИ


Издадено на: 21.09.1973
Автор: Димитрија Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3199 | Страна: 8

Програма:
Соло песни „Гроб“, „Јарец“, „Душа“, „Семинарист“, „Песната на старецот“, „Песната на Мефистофел“, „Песната на лудиот Вања“ и „Приспивна песна на Јеромушки“ од Модест Мусоргски.
Учесници:
Мирослав Чангаловиќ - бас, Србија; Душан Трбојевиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
1973 Гроб Димитрије Бужаровски Душа Душан Трбојевиќ Јарец Мирослав Чангаловиќ Модест Мусоргски Песната на лудиот Вања Песната на Мефистофел Песната на старецот Приспивна песна на Јеромушки Семинарист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат