Наслов:

РЕТКО КРЕАТИВЕН АНСАМБЛ


Издадено на: 30.08.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9557 | Страна: 10

Програма:
Музика од периодот на ренесанса и готика.
Учесници:
Ансамбл „Улзамер колегиум“, Германија; диригент: Јозеф Улзамер; Хартмут Хајн - баритон

Клучни зборови:
1973 Владо Чучков Јозеф Улзамер Охридско лето Улзамер колегиум Хартмут Хајн

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат