Наслов:

ЧУДЕСНА ЕКСПРЕСИЈА ВО ИЗРАЗОТ


Издадено на: 24.08.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9551 | Страна: 11

Програма:
Соната бр. 3 во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната бр. 3 во d-moll од Едвард Григ, Соната во a-moll од Јоханес Брамс, Јапонска поема од Вјачеслав Овчеников, Варијација на тема од операта Мојсие на Џоакино Росини од Николо Паганини
Учесници:
Игор Ојстрах - виолина; Игор Чернишов - пијано

Клучни зборови:
1973 Варијација на тема од операта Мојсие на Џоакино Росини Вјачеслав Овчеников Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Едвард Григ Игор Ојстрах Игор Чернишов Јапонска поема Јоханес Брамс Николо Паганини Охридско лето Соната бр. 3 во D-dur Соната бр. 3 во d-moll Соната во a-moll

Оригинален извадок: