Наслов:

НЕПРАВЕДЕН ОДНОС КОН ДОМАШНИОТ УМЕТНИК


Издадено на: 18.08.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9545 | Страна: 9

Програма:
Ренесансни и ранобарокни француски, италијански и англиски дворски арии. Етида Варијации на Моцартова тема од Фердинанд Сор, Два прелудиуми од Хектор Вила-Лобос, Андалузиски танц од Енрике Гранадос, „Сеќавање на Алханбра“ од Франциско Тарега, „Астуриана“ од Исак Албениц
Учесници:
Милиза Зечевиќ - сопран, БиХ; Иван Калцина - лаута и класична гитара, БиХ

Клучни зборови:
1973 Андалузиски танц Астуриана Варијации на Моцартова тема Владо Чучков Два прелудиуми Енрике Гранадос етида Иван Калцина Исак Албениц италијански и англиски дворски арии Милиза Зечевиќ Охридско лето Ренесансни и ранобарокни француски Сеќавање на Алханбра Фердинанд Сор Франциско Тарега Хектор Вила Лобос

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат