Наслов:

ИНТЕРЕСНА СРЕДБА – КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТОТ ВИЛИЈАМ МАСЕЛОС


Издадено на: 14.08.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9541 | Страна: 13

Програма:
„Крајслеријана“ и „Клеј“ од Роберт Шуман, Варијации од Арон Копланд, Соната од Чарлс Ајвз
Учесници:
Вилијам Маселос - пијано

Клучни зборови:
„Крајслеријана“ и „Клеј“ од Роберт Шуман Варијации од Арон Копланд?? Соната од Чарлс Ајвз

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат