Наслов:

ВОНРЕДНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ, СПОНТАНО ВООДУШЕВУВАЊЕ


Издадено на: 09.08.1973
Автор: Љубен Баткоски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9536 | Страна: 10

Програма:
Дела од Тодор Скаловски, Сергеј Рахмањинов, Александар Даргомижски, Петар Илич Чајковски, Модест Мусоргски (Болва), Трајко Прокопиев (Смртта на Гоце)
Учесници:
Георги Божиков - бас; Јасминка Чакар - пијано

Клучни зборови:
1973 Александар Даргомижски Болва Георги Божиков Јасминка Чакар Љубен Баткоски Модест Мусоргски Охридско лето Петар Илич Чајковски Сергеј Рахмањинов Смртта на Гоце Тодор Скаловски Трајко Прокопиев

Оригинален извадок: