Наслов:

ВОНРЕДНО КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ – ОСРЕДНА ГЛОРИЈА


Издадено на: 08.08.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9535 | Страна: 11

Програма:
Камерна симфонија од Иванов, Камерна музика од Георги Свиридов, „Глорија“ од Антонио Вивалди
Учесници:
Камерен оркестар на Летонската филхармонија; Академски хор на Летонската ССР; диригент: Товиј Лившец; солисти: Илзе Греулбин - пијано, Амидф Клишанс - хорна

Клучни зборови:
1973 Академски хор на Летонската ССР Амидф Клишанс Антонио Вивалди Владо Чучков Георги Свиридов Глорија Иванов Илзе Греулбин Камерен оркестар на Летонската филхармонија Камерна музика Камерна симфонија Товиј Лившец

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат