Наслов:

НЕКОМПЛЕТНА УМЕТНИЧКА ВРЕДНОСТ


Објавено на: 28.07.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9524 | Страна: 10

Програма:
Симфонија бр. 6 од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за виолончело и оркестар од Антонин Дворжак, In modo antico од Власимир Николовски
Учесници:
Филхармонија на СРМ; диригент: Фимчо Муратовски; Андре Навара - виолончело

Клучни зборови:
In Modo Antico 1973 Владо Чучков Андре Навара Лудвиг ван Бетовен Власимир Николовски Антонин Дворжак Фимчо Муратовски Концерт за виолончело и оркестар Кирил Кондрашин Филхармонија на СРМ Симфонија бр. 6

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат