Наслов:

ПОТЕГ СО РЕЛАТИВНО УСПЕШНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 01.07.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9497 | Страна: 13

Програма:
Дивертименто во D-dur, Концерт за флејта, харфа и оркестар во C-dur и Серенада во G-dur (Мала ноќна музика) од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Камерен оркестар на РТВ Скопје; диригент: Олдржих Пипек; Никола Атанасов - флејта; Татјана Шопова - харфа

Клучни зборови:
1973 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Дивертименто во D-dur Камерен оркестар на РТВ Скопје Концерт за флејта Мала ноќна музика Никола Атанасов Олдржих Пипек Серенада во G-dur Татјана Шопова харфа и оркестар во C-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат