Наслов:

ВО ЗНАК НА ЈУБИЛЕЈОТ


Издадено на: 11.06.1973
Автор: Димитрија Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3085 | Страна: 8

Програма:
Опери „Орфеј“ од Глук и „Медиум“ од Џон-Карло Меноти.
Учесници:
солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Искра Божиновска-Савин; диригенти: Олдржих Пипек и Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1973 Ана Липша Тофовиќ Глук Димитрије Бужаровски Искра Божиновска-Савин Мајски оперски вечери Медиум Олдржих Пипек Орфеј Фимчо Муратовски Џон-Карло Меноти

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат