Наслов:

НОВО ИМЕ


Издадено на: 30.05.1973
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9465 | Страна: 11

Програма:
Дела од Франсоа Купрен (Призори од марионетски игри), Јохан Себастијан Бах (Токата и фуга во D-dur), Лудвиг ван Бетовен, Кунц, М. Келемен
Учесници:
Нешка Шаламанова - пијано

Клучни зборови:
1973 Јохан Себастијан Бах Келемен Кунц Лудвиг ван Бетовен Нешка Шаламанова Призори од марионетски игри Ристо Аврамовски Токата и фуга во D-dur Франсоа Купрен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат