Наслов:

„БОЕМИ“ – ДОКАЗ ЗА ВНИМАТЕЛНО НЕГУВАЊЕ НА РЕНОМЕТО


Издадено на: 26.05.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9461 | Страна: 10

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Софиската опера: Благовеста Карнобатлова, Јулија Винер, Георги Чолаков, Никола Василев, Димитар Димитров, Павел Герџиков; диригент: Иван Маринов

Клучни зборови:
1973 Благовеста Карнобатлова Боеми Владо Чучков Георги Чолаков Димитар Димитров Иван Маринов Јулија Винер Никола Василев Павел Герџиков Џакомо Пучини

Оригинален извадок: