Наслов:

УМЕТНОСТ ШТО СЕ ПОЧИТУВА


Издадено на: 24.05.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9459 | Страна: 10

Програма:
Опера „Фауст“ од Шарл Гуно
Учесници:
солисти од Анкарската оперска куќа: Кериман Давран, Ајхан Баран, Сејит Ахмет; Благоја Николовски

Клучни зборови:
1973 Ајхан Баран Благоја Николовски Владо Чучков Кериман Давран Сејит Ахмет Фауст Шарл Гуно

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат