Наслов:

НЕСОМНЕН УСПЕХ НА БЕЛГРАДСКИТЕ СОЛИСТИ


Издадено на: 23.05.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9458 | Страна: 9

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
солисти од Белградската опера: Милка Стојановиќ, Ѓурѓевка Чакаревиќ, Звонимир Крнетиќ, Ѓорѓе Ѓурѓевиќ; диригент: Богдан Бабиќ, Србија

Клучни зборови:
1973 Богдан Бабиќ Винченцо Белини Владо Чучков Ѓурѓевка Чакаревиќ Звонимир Крнетиќ Милка Стојановиќ Норма Џорџе Ѓурѓевиќ

Оригинален извадок: