Наслов:

КОНЦЕРТ НА ОКТЕТОТ ГАЛУС


Издадено на: 20.05.1973
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9455 | Страна: 12

Програма:
Девет мотети од Јакоб Галус-Корниолус, „Тажачката на слепиот“ од Клинар Гашпериќ, „Вечерен Аве“ од Фоестер, „Вечерва, ох вечерва“ од Вентурини, „Вршачи на жито“ од Камило Машек, „Свадбата на жабите“ од Винко Водопивец и обработки на песни од Д. Швора, М. Томц, Ј. Грегорц, Ј. Јеж и Франце Меролт.
Учесници:
Вокален октет „Галус“, Словенија; диригент: Миливој Шурбек, Словенија

Клучни зборови:
1973 Вентурини Вечерва Вечерен Аве Винко Водопивец Вокален октет Галус Вршачи на жито Грегорц Девет мотети Јакоб Галус-Корниолус Јеж Јелица Тодорчевска Камило Машек Клинар Гашпериќ Миливој Шурбек обработки на песни ох вечерва Свадбата на жабите Тажачката на слепиот Томц Фоестер Франце Меролт. Швора

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат