Наслов:

ИЗВЕДБИ ШТО БАРААТ СОЗРЕВАЊЕ


Издадено на: 19.05.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9454 | Страна: 12

Програма:
„Стабат матер“ од Џоакино Росини, Концерт за виолончело и оркестар од Камиј Сен-Санс, Класична суита од Томислав Зографски
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Душка Тасевска - виолончело; вокални солисти: Искра Божиновска-Савин, Милка Ефтимова, Благоја Николовски, Ѓорѓи Божиков

Клучни зборови:
1973 Благоја Николовски Владо Чучков Душка Тасевска Ѓорѓи Божиков Искра Божиновска-Савин Камиј Сен-Санс Класична суита Концерт за виолончело и оркестар Мајски оперски вечери Македонска филхармонија Милка Ефтимова Стабат матер Томислав Зографски Фимчо Муратовски Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат