Наслов:

ПРИСУСТВО НА ДОБАР ВИОЛИНИСТ


Објавено на: 17.05.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9452 | Страна: 9

Програма:
Предигра кон операта „Свадбата на Фигаро“ и Концерт за виолина и оркестар во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, „Половетски танци“ од Александар Бородин
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тодор Скаловски; Костадин Кирков - виолина

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Концерт за виолина и оркестар во A-dur 1973 Предигра кон операта Свадбата на Фигаро Владо Чучков Тодор Скаловски Волфганг Амадеус Моцарт Александар Бородин Половетски танци Костадин Кирков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат