Наслов:

„ОРФЕЈ“ – НОВА ДИМЕНЗИЈА НА АНА ЛИПША-ТОФОВИЌ


Издадено на: 12.05.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9447 | Страна: 11

Програма:
Опера „Орфеј и Евридика“ од Кристоф Вилибалд Глук
Учесници:
Скопска опера; диригент: Олдржик Пипек; солист: Ана Липша-Тофовиќ

Клучни зборови:
1973 Ана Липша Тофовиќ Владо Чучков Кристоф Вилибалд Глук Мајски оперски вечери Олдржик Пипек Орфеј и Евридика Скопска опера

Оригинален извадок: