Наслов:

УБЕДЛИВА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Издадено на: 24.04.1973
Автор: Димитрија Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3072
Програма:
Две сонати од Скарлати, Фантазија во c-moll и Соната во C-dur оп. 330 од Моцарт, „Утеха“ од Лист, Балада во As-dur од Шопен, Три прелудиуми од Дебиси и Емпромпти со варијации од Сухоњ.
Учесници:
Душан Трбојевиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
1973 Балада во As-dur Две сонати Дебиси Димитрије Бужаровски Душан Трбојевиќ Емпромпти со варијации Лист Моцарт Скарлати Соната во C-dur оп. 330 Сухоњ Три прелудиуми Утеха Фантазија во c-moll Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат