Наслов:

КОНЦЕРТ СО НИЗА ВРЕДНОСТИ


Издадено на: 22.04.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9429 | Страна: 12

Програма:
„Библиофонија“ од Ристо Аврамовски, „Симфониски танци од Галанта“ од Золтан Кодај, Концерт за виолончело и оркестар од Антонин Дворжак, Варијации на Хајднова тема од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Игор Џадров; солист: Маран Јербич - виолончело

Клучни зборови:
1973 Антонин Дворжак Библиофонија Варијации на Хајднова тема Владо Чучков Золтан Кодај Игор Џадров Јоханес Брамс Концерт за виолончело и оркестар Македонска филхармонија Маран Јербич Ристо Аврамовски Симфониски танци од Галанта

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат