Наслов:

ПОТВРДЕНИ ОЧЕКУВАЊА


Објавено на: 06.04.1973
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3057 | Страна: 2

Програма:
Предигра кон „Вилијам Тел“ од Џоакино Росини, Кончертино за кларинет и гудачи од Душан Радиќ и Симфонија во G-dur оп. 94 од Јозеф Хајдн.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Томислав Шопов; Иван Кочаров - кларинет
Забелешка:
не е обележана страницата, дел е од рубриката Културен размерник

Клучни зборови:
1973 Иван Кочаров Предигра Вилијам Тел Симфонија во G-dur оп. 94 Џоакино Росини Томислав Шопов Димитрије Бужаровски Македонска филхармонија Јозеф Хајдн Душан Радиќ Кончертино за кларинет и гудачи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат