Наслов:

ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ


Објавено на: 04.04.1973
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9411 | Страна: 11

Програма:
Дела од Маријан Липовшек (Циклус „Бол“), Стојан Стојков („Пат“), Властимир Николовски (Вокален циклус „Македонка“), Хенри Персел и Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Јоже Стабеј - бас, Словенија; Игор Деклева - пијано, Словенија

Клучни зборови:
Хенри Персел Стојан Стојков Ристо Аврамовски 1973 Јоже Стабеј Игор Деклева Маријан Липовшек Бол Властимир Николовски Лудвиг ван Бетове Македонка Пат

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат