Наслов:

ИНТЕРПРЕТАЦИЈА БЕЗ ПОЛЕТ


Издадено на: 03.04.1973
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3054 | Страна: 7

Програма:
„Мажот е создаден за жената“ од Хенри Персел и дела од Лудвиг ван Бетовен, Марјан Липовшек, Стојан Стојков и Властимир Николовски.
Учесници:
Јоже Стабеј - бас, Словенија; Игор Деклева - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1973 Властимир Николовски Димитрије Бужаровски Игор Деклева Јоже Стабеј Лудвиг ван Бетовен Мажот е создаден за жената Марјан Липовшек Стојан Стојков Хенри Персел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат