Наслов:

БЛАГОРОДНА ОРИЕНТАЦИЈА


Издадено на: 30.03.1973
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9406 | Страна: 11

Програма:
Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски, Концерт бр. 5 во Es-dur од Лудвиг ван Бетовен, Симфонија бр. 7 од Лука Соркочевиќ
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Никола Дебелиќ, Хрватска; солист: Злата Фелерд - пијано, БиХ

Клучни зборови:
1973 Злата Фелерд Концерт бр. 5 во Es-dur Лудвиг ван Бетовен Лука Соркочевиќ Македонска филхармонија Никола Дебелиќ Петар Илич Чајковски Ристо Аврамовски Симфонија бр. 4 Симфонија бр. 7

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат