Наслов:

ПРАИЗВЕДБА НА ПРВАТА ШУМАНОВА СИМФОНИЈА


Издадено на: 23.03.1973
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Вечер
Број: 3045 | Страна: 2

Програма:
Симфонија бр. 1 од Роберт Шуман, Суита бр. 1 од балетот „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев и Концерт за пијано и оркестар бр. 1 од Франц Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Дарко Лукиќ - пијано, Хрватска
Забелешка:
не е обележана страницата, дел е од рубриката Културен размерник

Клучни зборови:
1973 Дарко Лукиќ Димитрије Бужаровски Концерт за пијано и оркестар бр. 1 Македонска филхармонија Перо Петровски Роберт Шуман Симфонија бр. 1 Суита бр. 1 од балетот Лабин и Дојрана Трајко Прокопиев Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат