Наслов:

СО ЖЕЛБИ ЗА ИДНИ СРЕДБИ


Објавено на: 18.03.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9394 | Страна: 14

Програма:
Опера „Фауст“ од Шарл Гуно
Учесници:
солисти од Новосадската опера: Рудолф Немет, Владимир Цвејиќ, Вера Ковач-Виткај, Франц Пухар; диригент: Лазар Бута

Клучни зборови:
Владо Чучков Скопска опера Фауст Шарл Гуно Франц Пухар 1973 Рудолф Немет Владимир Цвејиќ Вера Ковач-Виткај Лазар Бута

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат