Наслов:

ОПАСНОСТ ОД ЕДНОЛИЧНОСТИ И ЗДОДЕВНОСТИ


Издадено на: 17.03.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9393 | Страна: 10

Програма:
Соната бр. 2 оп. 32 од Муцио Клементи, Соната бр. 2 во g-moll од Роберт Шуман, Десет прелудиуми од Сергеј Рахмањинов
Учесници:
Енија Гимели - пијано, Италија

Клучни зборови:
1973 Владо Чучков Десет прелудиуми Енија Гимели Муцио Клементи Роберт Шуман Сергеј Рахмањинов Соната бр. 2 во g-moll Соната бр. 2 оп. 32

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат