Наслов:

СЕРИОЗНО НИВО НА РЕАЛИЗАЦИЈА


Издадено на: 25.02.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9373 | Страна: 9

Програма:
Симфонија „Хафнер“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Стабат матер од Џовани Батиста Перголези
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Градски младински хор; солисти: Анастасија Димитрова, Ана Липша-Тофовиќ

Клучни зборови:
1973 Ана Липша Тофовиќ Анастасија Димитрова Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Градски младински хор Македонска филхармонија Стабат матер Фимчо Муратовски Хафнер Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат