Наслов:

ЗА РЕДОВНИ СИМФОНИСКИ МАТИНЕА. ЧАЈКОВСКИ СО ДИМИТРОВА И ЦВЕТКОВИЌ


Издадено на: 10.02.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9358 | Страна: 9

Програма:
Предигра „Ромео и Јулија“, „Меланхолична серенада“ и Концерт за пијано во b-moll од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Ратка Димитрова - виолина; Бранко Цветковиќ - пијано

Клучни зборови:
1973 Бранко Цветковиќ Владо Чучков Концерт за пијано во b-moll Македонска филхармонија Меланхолична серенада Перо Петровски Петар Илич Чајковски Ратка Димитрова Ромео и Јулија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат