Наслов:

ВТОР КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ НА РТ СКОПЈЕ


Издадено на: 03.02.1973
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9351 | Страна: 12

Програма:
Симфонија бр. 6 од Л. Сорковечиќ, Концертни пиеси за виолончело и гудачи од Франсоа Купрен, Концерт бр. 9 за обоа и гудачи од Антонио Вивалди, Кантата за хор и гудачи „Земи од нас Господе...“ од Д. Букстехуде
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржик Пипек; Душка Тасевска - виолончело; Кирчо Божиновски - обоа

Клучни зборови:
1973 Антонио Вивалди Букстехуде Камерен ансамбл на РТС Кантата за хор и гудачи Земи од нас Господе Кирчо Божиновски Концерт бр. 9 за обоа и гудачи Концертни пиеси за виолончело и гудачи Олдржик Пипек; Душка Тасевска Ристо Аврамовски Симфонија бр. 6 Сорковечиќ Франсоа Купрен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат